Вашингтон, окръг Колумбия – Арабски, мюсюлмански и палестински защитници на правата

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Арабски, мюсюлмански и палестински защитници на правата
Коментари Харесай

„Г-н президент, сложете край на това“: палестински американци говорят за Газа

Вашингтон, окръг Колумбия –  Арабски, мюсюлмански и палестински бранители на правата в Съединените щати осъдиха безусловната поддръжка на Вашингтон за войната на Израел в Газа, заклеймявайки „ дехуманизирането “ на палестинците от медии и политици.

Говорейки на конференция в петък, представители на няколко групи за покровителство също сигнализираха за вероятността за произшествия на ненавист против американци араби и мюсюлмани.

Продължете да четете лист от 3 елемента'Съобщение': Защо Байдън изпрати американска ударна група по време на войната в Газа?

Анализ: Нахлуването на Израел в Газа може да сложи на тестване окупацията на Западния бряг След недоволството против Украйна, огромен бизнес заглъхнал по отношение на войната Израел-Хамас завършек на списъка

Нихад Авад, изпълнителният шеф на Съвета за американските ислямски връзки (CAIR), подлага на критика президента Джо Байдън, обвинявайки го, че не признава хуманността на палестинците.

„ Вие не помагате “, сподели Авад, говорейки по този начин, като че ли се обръщаше към самия Байдън. „ Вие в действителност давате зелена светлина на Израел да извърши геноцид, военни закононарушения и закононарушения против човечеството. Провалихте ни като американски жители. Провалихте ни като палестинци. И вие провалихте международната общественост. “

Байдън, който се самоопределя като ционист, непрекъснато показва поддръжка за Израел. В тирада тази седмица президентът даде обещание да подсигурява, че Израел има военни потребности, с цел да се „ отбрани “, като в същото време съвсем не загатна палестинските цивилни под бомбардировка в Газа.

„ Призоваваме Ви, господин президент, да сложите завършек на това принуждение. Имате способността и силата да предотвратите всеобщо закононарушение и геноцид, сподели Авад.


Войната избухна на 7 октомври, когато палестинската формация Хамас стартира мощно координирана офанзива против Израел от обсадената Ивица Газа, убивайки стотици хора и отвеждайки десетки в плен.

Израел отговори с бомбена акция, която умъртви близо 1900 палестинци, в това число повече от 500 деца в Газа. Израелските управляващи също по този начин оповестиха цялостна обсада на Газа, предотвратявайки влизането на гориво и други съществени доставки на територията.

В допълнение Human Rights Watch (HRW) упрекна Израел, че употребява бял фосфор в нарушаване на интернационалното право, което не разрешава потреблението на мощно запалителни муниции в обитаеми региони като Газа, тясна линия земя, където живеят 2,3 милиона души.

Рано в петък Израел подреди на повече от 1,1 милиона палестинци там – съвсем половината от популацията на територията – да избягат на юг в границите на 24 часа, предизвиквайки в допълнение отвращение от правозащитни групи.

На конференцията във Вашингтон, окръг Колумбия, Ауад, който е палестински американец, акцентира нуждата да се обърне внимание на историческия подтекст на спора.

Водещи правозащитни групи, като Amnesty International и Human Rights Watch, обявиха, че Израел постанова система на апартейд на палестинците.

„ Историята не е почнала на 7 октомври “, сподели Авад, имайки поради офанзивата на Хамас. Той назова Газа най-големият затвор навън в света, честа рецензия измежду бранителите на правата, които осъждат напъните на Израел да ограничи придвижването към и от територията и да задържи жителите й.

Ауад добави, че палестинците са били „ подчинени на всевъзможни типове принуждение, дискриминация, етническо пречистване “ от десетилетия.


Ауад акцентира убийството на двама американски жители от Израел предходната година – журналистката от Ал Джазира Ширин Абу Аклех и възрастния палестински американец Омар Асад – като сподели, че животът им няма значение за държавното управление на Съединени американски щати.

„ Ние, като мюсюлмани, палестинци и американци, имаме вяра, че всеки човешки живот е скъп и заветен и би трябвало да бъде предпазен “, сподели Авад.

От своя страна Крис Хабиби, шеф по националните държавни въпроси и покровителство в Американо-арабския антидискриминационен комитет (ADC), сподели, че Съединени американски щати би трябвало да приканват за незабавна деескалация, с цел да се спре насилието.

Вместо това, сподели той, „ нашите определени водачи увековечават израелските неистини, приканват към религиозна война и намерено се застъпват за унищожаването на второто най-гъсто обитаемо място на планетата Земя “.

Няколко американски политици приканиха за неконтролирано принуждение против Газа. Републиканският сенатор Линдзи Греъм сподели пред Fox News по-рано тази седмица: „ Тук сме в религиозна война. Аз съм с Израел. Направи каквото би трябвало, с цел да се защитиш. Изравнете мястото. “

Хабиби сподели, че сходна изразителност е довела до „ просвета на боязън “ в арабско-американските общности. Той цитира случаи на нахлуване против палестинските стачкуващи на взаимност в цялата страна.

„ В Ню Йорк те развяват знамето на еврейска терористична организация “, сподели той, имайки поради Лигата за отбрана на евреите, ултранационалистическа група, обвинена в осъществяване на насилствени офанзиви против арабски и палестински американци.

>

„ Имаме потребност от нашите определени водачи да се изправят и да помнят човечността на хората, човечността на палестинците. Това не е едностранна работа тук. Трябва да се оправим по-добре “, сподели той.

Аях Зияде, шеф на застъпничеството в American Muslims for Palestine, също упрекна американските политици в демонизиране на палестинците, с цел да дадат прикритие на Израел да извърши своите „ ужасни закононарушения “.

„ Коренните аргументи за това принуждение са ясни. Това са десетилетия на израелска военна окупация и апартейд и съучастничество на Съединени американски щати “, сподели тя.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР